Chef covered in smoke grilling skewers of meat and vegetables over charcoal barbecue

Utsatt for grillskader

10/06/2016
Skrevet av:
Tommy Novik

Hvert år påføres barn og voksne alvorlige brannskader ved grillen. – Vi ser en økning på grillskader hos små barn, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Forsikringselskapet har noen gode råd til deg før fyrer du opp grillen i sommer.

Tilbudsavisene bugner av griller og grillmat på tilbud, og det skal ikke mange etterlengtede solstreif til, før grillosen brer seg i nabolaget.

– Det er sosialt og hyggelig å grille, men dessverre er ikke kosen risikofri. I tillegg til personskader opplever vi også en del branner i forbindelse med grilling. Men det er også urovekkende at vi i fjor fikk inn flere forsikringsskader som gjaldt skålding og grillrelaterte på barn. Grillflaten er ofte akkurat i høyde for små, nysgjerrige barnehender. Brannskadene på barn blir ofte veldig alvorlige, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg.

– Et skadeeksempel er grilling i middels vær, hvor grillen blir dratt helt inntil husveggen for å finne le. Fristende, men selvsagt veldig brannfarlig, sier han.

Hver sesong er grilling sannsynlig årsak både til gressbrann, krattbrann, containerbrann og boligbranner. Fra 15. april til 15. september er det ikke tillatt å gjøre opp ild i skog og mark uten tillatelse fra brannsjefen i kommunen. Men i mai, da lengter vi mot en smak av sommer.

 

Kommentarer