Sint av videospill!

03/10/2017
Skrevet av:
Benjamin Solås

Det er et kjent fenomen å bli irritert når man spiller videospill. Den gode nyheten er at hvis du trodde du var alene om det, tar du veldig feil, de aller fleste av oss «klikker» når det ikke går vår vei i spillverdenen.

Forrige fredag ble fotballspillet Fifa 18 lansert til diverse spillkonsoller – til stor glede for mange. Men er du av den hissige sorten når du spiller videospill så kan eventuelle spilltap gå hardt ut over løse gjenstander i TV-stuen. 
Uttrykket «gamer rage» blir brukt når det blir en noe opphetet situasjon etter spilltap, og det er ikke et helt uvanlig fenomen. Noen velger å få ut frustrasjonen ved å kaste fjernkontroller veggimellom, eller kanskje å smelle tastaturet i gulvet om man spiller dataspill.

I en uformell sms-undersøkelse gjort av P4 spurte de publikum om de noen gang har ødelagt noe i spill-sinne.
11 prosent svarte at de aldri blir sinte av å spille videospill. 89 prosent sier at de blir sinte eller forbanna i en eller annen form, og at aggresjon er en viktig del av spillet. 
Hele 61 prosent sier de har ødelagt noe i spill-sinne.

Kommentarer